2 de julho de 2013

PIPOL NEWS FLASH 21 (Nederlands)


 
PIPOL NEWS FLASH 21
4 zondagse flashes

1.    Maar wie heeft in hemelsnaam gezegd dat het niet meer mogelijk zou zijn om zich nog in te schrijven van onze Soiree van de Toekomst?  We tellen al 415 ingeschrevenen, dat klopt. Op ons dooie eentje zullen we dus al niet meer moeten feesten. Maar er blijven nog altijd 85 plaatsen … De traiteur wil het juiste aantal kennen voor 4 juli. Inschrijven blijft dus nog mogelijk tot dan. En daarna zullen we, als er nog plaatsen beschikbaar zouden zijn, zelf enkele maaltijden opkopen die we op zaterdagnamiddag aan het Onthaal zullen verkopen.
2.    Gekke lui, die Belgen! Ik weet niet of u het al las, maar liefst vijf Belgische verenigingen hebben meteen een deel van de kosten van het onthaal op vrijdagavond voor hun rekening genomen. Voortaan dopen wij het Onthaal (ja, er mag al eens gedoopt worden) dan ook "Dossier & Champagne". "Van mij krijg je zoveel!", sprak de eerste. "Van mij nog iets meer!", zei de tweede. "Ik zet nog hoger in", repliceerde de derde. "Maar ik kan toch nog bijdragen aan het Onthaal?", informeerde de vierde bezorgd. "Ik was in elk geval de eerste die wou betalen!", sprak de vijfde trots. Gekke lui, die Belgen.
3.    Op heden telt het  congres 1302 inschrijvingen. In de Gold zaal kan 1200 man/vrouw terecht. In de mooie aangeklede en van uitstekende zitjes voorziene Silver Hall kan 300 man op scherm volgen.  Er kan dus nog 198 man/vrouw bij. Geen paniek dus.
4.    "Onze tieten zijn politiek", zo luidde het gisteren op de frontpagina van La Libre Belgique. Aan het woord Margo Fruitier, 23 jaar, en frontvrouw van FEMEN België. Voor haar staat FEMEN voor "een aanval op heel het denksysteem, dat mannelijk en patriarchaal is en waarin vrouwen kwetsbaarder zijn dan mannen. Onze aanval op het patriarchaat doet sommigen misschien meewarig glimlachen. Ik denk echter dat we echt iets losmaken bij de mensen." Ongetwijfeld ligt daar een reële, een reële dat Jacques-Alain Miller op de achterflap van het onlangs verschenen Seminarie VI, over het verlangen en zijn interpretatie, als volgt benoemt: "We beleven de eindtijd van de vader". Juist omdat de actie van FEMEN de vinger op een reële legt wordt de stem van FEMEN alsmaar beter hoorbaar.
Gil Caroz
(vertaling Lieven Jonckheere)


Nenhum comentário: